02.03.2024
Телеканал NTD

Бразилія активізує заходи щодо стримування пташиного грипу

Бразилія активізує заходи щодо стримування пташиного грипу

Бразилія вживає додаткових заходів проти пташиного грипу. Країна є найбільшим у світі експортером м'яса птиці. Недавно..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Бразилія вживає додаткових заходів проти пташиного грипу. Країна є найбільшим у світі експортером м’яса птиці. Недавно тут знайшли заражених диких птахів. До цього вірус виявили на фермах у сусідніх країнах.

[Родрігу Нажарену, голова національної мережі лабораторій Бразилії]:

«Таке відчуття, що пташиний грип уже на порозі, бо випадки виявили в наших сусідів».

Бразилія щорічно експортує курятину майже на 10 мільярдів доларів, і її частка у світовому постачанні птиці та яєць зростає. Якщо пташиний грип виявлять на бразильських фермах, це може вдарити по глобальній харчовій галузі. Адже країни-імпортери забороняють завозити курятину та м’ясо індички з країн, у яких підтвердили зараження.

[Родрігу Нажарену, голова національної мережі лабораторій Бразилії]:

«Бразилія — продавець тваринного білка, продавець курячого м’яса як на внутрішньому, так і на міжнародному ринку. Ми повинні швидко виявляти пташиний грип, і цей тиск змушує нас удосконалювати процес придбання (лабораторного) обладнання та автоматизації процедур».

У понеділок єдина лабораторія, яку акредитувала Всесвітня організація охорони здоров’я тварин у Латинській Америці, підтвердила наявність H5N1 у двох диких птахів — крячка та сули. Їх відловили у штаті Еспіриту-Санту.

[Родрігу Нажарену, голова національної мережі лабораторій Бразилії]:

«Є приказка: спокійне море моряка не загартує. Оскільки ми маємо великий попит у міжнародних торгових партнерів, наші служби контролю здоров’я тварин, звісно, дуже уважні».

Нагадаємо, цього року в дев’яти країнах Центральної та Південної Америки зареєстрували понад 75 спалахів пташиного грипу. Багато з них — уперше в історії цих країн.

Для Бразилії це вигідно, бо її експорт до країн Європи та Близького Сходу зріс ще більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: