23.09.2024
Телеканал NTD

«Тракторний протест»: фермери Каталонії закликали уряд дати їм води

«Тракторний протест»: фермери Каталонії закликали уряд дати їм води

Фермери Каталонії, що в Іспанії, виїхали тракторами на шосе, заблокувавши автомобільний рух. Так вони закликають уряд..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Фермери Каталонії, що в Іспанії, виїхали тракторами на шосе, заблокувавши автомобільний рух. Так вони закликають уряд Іспанії допомогти їм на тлі небувалої посухи.

Національне метеорологічне агентство країни повідомило, що квітень цього року став найсухішим і найтеплішим з початку ведення спостережень 1961-го.

Найбільше постраждали Каталонія та Андалусія. Тут водосховища в середньому заповнені лише на чверть.

Сільськогосподарські профспілки вимагають від влади надати субсидії, податкові та трудові пільги, а також забезпечити фермерів хоча б мінімальним обсягом води для іригації.

Протестувальники кажуть, якщо не вжити заходів, то цього року вони не отримають і 5 % звичайного обсягу врожаю.

[Хосеп Солар, фермер]:

«Ми тут через невизначеність у секторі, бо води для іригації не вистачає, і відбувається хаос. Ми не знаємо, чи зможемо врятувати наш урожай і чи виживуть наші дерева».

[Хосеп Андреу Кортіна, фермер]:

«Уряд мусить нам допомогти, вигадати спосіб, щоб ми зібрали те, що зараз маємо. Нас підтримують, але гроші постійно надходять пізно. Погано. Надто багато проблем».

Тим часом іспанська поліція й далі арештовує на півдні країни фермерів, які бурять незаконні свердловини. Затримали вже понад 25 осіб.

Загалом в Андалусії виявили понад 250 незаконних колодязів, свердловин і ставків, які використовували для вирощування тропічних плодів та фруктів. Прогнозований збиток від них оцінюють у 10 мільйонів євро.

Іспанія — найбільший у Європі виробник тропічних фруктів, для яких потрібно багато води. Тепер через посуху їх виробництво може різко зменшитися. Так, очікують, що врожай авокадо цього року буде на чверть менший, ніж звичайно.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Тракторний протест»: фермери Каталонії закликали уряд дати їм водиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНеочищені стічні води щодня скидають у річки Сербії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: