03.07.2024
Телеканал NTD

Світову кризу у зв’язку з COVID скасували

Світову кризу у зв'язку з COVID скасували

Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала надзвичайний стан, введений понад три роки тому через пандемію COVID-19. [Тедрос..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Всесвітня організація охорони здоров’я скасувала надзвичайний стан, введений понад три роки тому через пандемію COVID-19.

[Тедрос Адханом Гебреєсус, генеральний директор ВООЗ]:

«Так із величезною надією я заявляю, що COVID-19 більше не вважається глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я».

Це стало новою віхою в історії пандемії, що забрала життя понад шести мільйонів 900 тисяч осіб і похитнула світову економіку.

[Тедрос Адханом Гебреєсус, генеральний директор ВООЗ]:

«COVID змінив наш світ».

Голова ВООЗ попередив, що COVID не перестав бути світовою загрозою.

[Тедрос Адханом Гебреєсус, генеральний директор ВООЗ]:

«Найгірше, що може зробити зараз будь-яка країна, — це використати цю новину як привід послабити пильність, відмовитися від нових систем захисту й сказати людям, що більше нема чого непокоїтись. Якщо ми повернемося до того, що було до COVID-19, ми не засвоїмо уроків і підведемо наші майбутні покоління».

Останніми місяцями в багатьох регіонах світу робили значно менше тестів, і люди здебільшого перестали носити маски.

Також невдовзі, можливо, припинять проєкти фінансування, пов’язані з пандемією.

Крім того, недавно Китай скасував найсуворіший карантин і повертається до звичайного життя. У США теж скасували надзвичайний стан. Тож у країні вакцини й тестування тепер будуть платними.

 
Коротке посилання на цю сторінку:

Світову кризу у зв’язку з COVID скасувалиДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНа Кубі закінчується паливо?Напередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуКовбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: