04.02.2024
Телеканал NTD

150 кг вибухівки використали, щоби підірвати міст у Німеччині

150 кг вибухівки використали, щоби підірвати міст у Німеччині

Гучний вибух і конструкція вагою 17 тисяч тонн падає вниз, здіймаючи величезні клуби пилу. Так ефектно..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Гучний вибух і конструкція вагою 17 тисяч тонн падає вниз, здіймаючи величезні клуби пилу. Так ефектно знищили міст у землі Північний Рейн — Вестфалія, що на заході Німеччини.

Це стало несподіваною розвагою для сотень людей. Вони зібралися в безпечній зоні, щоби побачити рідкісне видовище й зняти його на відео.

Грандіозна конструкція простояла понад півстоліття. Міст був частиною автотраси A45. Майже півтора року тому його закрили. Міст став непридатним, і реставрація не допомогла б. Тож його вирішили зруйнувати контрольованим вибухом.

Довжина мосту — 450 метрів. Висота — 70. Фахівці заклали 150 кілограмів вибухівки. Під мостом підготували спеціальне ложе. Він чітко впав на це місце.

[Фолькер Віссінг, міністр транспорту Німеччини]:

«Тут бачиш, як величезна конструкція руйнується, і це вражає. Ми відчули сильну ударну хвилю».

Фахівці кажуть, що операція була вкрай складною. Але виконали її вдало.
Коротке посилання на цю сторінку:

150 кг вибухівки використали, щоби підірвати міст у НімеччиніВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: