18.11.2024
Телеканал NTD

Сувору в’язницю перетворили на розкішний готель в Австралії

Сувору в'язницю перетворили на розкішний готель в Австралії

Переночувати у в'язниці із шиком пропонують у Мельбурні. Мільярд доларів знадобився, щоб перетворити цей колишній виправний..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Переночувати у в’язниці із шиком пропонують у Мельбурні. Мільярд доларів знадобився, щоб перетворити цей колишній виправний заклад на розкішний комплекс із ресторанами, апартаментами й зоною дозвілля.

Тюрма «Пентридж» відкрилася в середині ХІХ століття й закрилася майже через півтора століття — у 1997 році. 2013-го будівлю викупили.

[Джессі Корнофф, директор готелю]:

«Власники захотіли створити щось дуже особливе. Вони не пішли тим шляхом, коли все зносять і будують заново, як це часто буває. А вирішили зберегти унікальну історію і дати можливість пережити пригоду, не схожу ні на що інше».

У «Пентриджі» зробили 19 люксових номерів. Кожен складається з п’яти колишніх тюремних камер. У номерах збереглися цегляні стелі й кам’яні стіни.

Для гостей готелю зробили також підземний басейн. Робітники три місяці вручну копали яму. За допомогою конвеєрної стрічки вони підняли на поверхню 250 тонн землі. Тепер цей басейн вважають одним із найунікальніших у світі.

Крім того, у колишній в’язниці тепер є кінотеатр і власна художня галерея. У ній виставлятимуть картини як досвідчені художники, так і початківці.

Оскільки креслень будівлі не збереглося, будівельники постійно стикалися з якимись сюрпризами. Так, наприклад, вони виявили кілька невеликих двориків. Раніше туди на годину виводили в’язнів, щоб ті займалися спортом. Коли в’язниця зовсім наповнилася, маленькі дворики використовувати перестали.

Саму будівлю зводили з кам’яних брил, видобутих в’язнями в середині XIX століття. Тюрма розкинулася на площі 55 гектарів. Стіни споруди заввишки — шість метрів. Їх загальна протяжність — понад шість кілометрів.

Реконструкція в’язниці «Пентридж» стала одним із найбільших таких проєктів в Австралії. У світі є чотири десятки готелів, створених із колишніх в’язниць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сувору в’язницю перетворили на розкішний готель в АвстраліїВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: