16.11.2024
Телеканал NTD

Змагання співочих птахів — улюблена розвага в Гаяні

Змагання співочих птахів — улюблена розвага в Гаяні

[Олвейн Лінч, житель Гаяни

Дата завантаження: 2024-09-16

video

[Олвейн Лінч, житель Гаяни]:

«Бог, сім’я, птахи — це моє життя».

Раз на тиждень шанувальники співочих птахів у всій Гаяні влаштовують змагання. Клітки з пернатими ставлять поруч, і суддя починає підрахунок. Перемагає той, хто за п’ять хвилин прощебече 50 разів або хоч би обжене суперника.

Звичайній людині незрозуміло, як можна розрізнити голоси пернатих. Але місцеві судді мають чудовий слух і великий досвід.

[Террі Еванс, суддя]:

«Оце більше схоже на цивілізоване щебетання. Птахи спочатку мають навчитися так співати. І лише потім їх приносять на змагання».

Раян бере участь у змаганнях уже 25 років. Його птахи виграли понад 1000 змагань.

[Раян Будху, власник птаха]:

«Птахи для мене — це не просто змагання, це своєрідна терапія. Я нетерпляче чекаю на можливість із ними спілкування».

Утім, дехто тримає птахів лише для душі. Марк має двох пернатих вихованців. Він залюбки слухає їхній спів і щодня збирає для них насіння різних трав.

[Марк, власник птахів]:

«Птах ощасливлює і дарує любов. Він будить зранку. Якщо вранці проспиш, він заспіває, й одразу прокинешся».

Гаянці пишаються своїми птахами й усюди беруть їх із собою: чи то на прогулянку, чи то на ринок, куди йдуть скупитися. Також торгівля пернатими досить прибуткова. У середньому один птах коштує 75 доларів. Переможця кількох змагань можна продати й за десять тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Змагання співочих птахів — улюблена розвага в ГаяніБудинок моди Carolina Herrera показав нову колекцію на NYFWМашини-амфібії востаннє пройшли каналами АмстердамаВиставку в Лондоні присвятили захопленням британцівОманський регіон Дофар — рай для шанувальників руїн та історіїАвстралійка відкрила ресторан для аутистівComic-Con у Сан-Дієго повернувся після пандемії та страйку в ГоллівудіКолекцію розкішного весільного вбрання показали на Тижні моди в ІндіїФранцузи змінюють свої сирні вподобанняВисокі жінки Австралії об’єднуються, щоб стати впевненішими в собі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: