17.07.2024
Телеканал NTD

Королівська арфістка готується до коронації Чарльза III

Королівська арфістка готується до коронації Чарльза III

Валлійській арфі відвели важливу роль на святкуванні коронації Чарльза III. Королівська арфістка Еліс Г'юз разом із..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Валлійській арфі відвели важливу роль на святкуванні коронації Чарльза III. Королівська арфістка Еліс Г’юз разом із музикантами коронаційного оркестру виконає новий твір перед монархом і гостями.

Валлійська арфа — національний інструмент Уельсу. А нинішній британський монарх мав титул принца Уельського 64 роки. Більш як 20 років тому він відродив посаду королівських арфістів, яку скасували за королеви Вікторії.

Еліс — шоста сучасна королівська арфістка. Стала нею у 2019 році. Вона вже неодноразово виступала перед членами королівської сім’ї. Каже, що грати на коронації для неї велика честь.

[Еліс Г’юз, королівська арфістка]:

«У мене з королем завжди відбуваються приємні дискусії. Гадаю, це ясно показує його любов до музики. І це ще одна причина, через яку я так схвильована перед виступом на коронації».

Еліс грає на арфі, яку зробили в Італії у 2006 році як подарунок принцеві Уельському. Арфістка вважає можливість грати на ній великим привілеєм.

[Еліс Г’юз, королівська арфістка]:

«Це чудовий інструмент. На нього приємно дивитися, і на ньому приємно грати. На арфі зображено різні валлійські символи: дракони, геральдичний знак принца Уельського, корона, ложки для закоханих, нарциси тощо. Вона чудова й пишно оздоблена».

Валлійські арфи мають не один, а три ряди струн. Вони з’явилися в Європі в XVI столітті, а на Британських островах — у XVII. Там вони стали настільки популярними, що їх назвали «валлійськими». На відміну від інших європейських країн, в Уельсі на арфах грають, поклавши інструмент на ліве плече.
Коротке посилання на цю сторінку:

Королівська арфістка готується до коронації Чарльза IIIОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіПінболом захоплюється дедалі більше молоді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: