16.10.2024
Телеканал NTD

Іграшка «Король, який танцює» стала хітом у британських сувенірних магазинах

Іграшка «Король, який танцює» стала хітом у британських сувенірних магазинах

Туристи й шанувальники британської королівської сім'ї заполонили лондонські сувенірні магазини. Вони купують пам'ятні речі, виготовлені на..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Туристи й шанувальники британської королівської сім’ї заполонили лондонські сувенірні магазини. Вони купують пам’ятні речі, виготовлені на честь короля Чарльза III. Адже Велика Британія готується до коронації монарха.

Бестселер у сувенірних магазинах, що біля Букінгемського палацу, — іграшка «Король, який танцює». Вона працює на сонячній енергії.

[Шафік Афзле, працівник сувенірного магазину]:

«Найліпше зараз продається “Король Чарльз, який танцює”. Це через коронацію. Його запаси ми поповнюємо по три-чотири рази на день, бо він розлітається. Уже бракує місця, щоб зберігати ці запаси».

Коронація — значуща подія для британців, а також шанувальників монархії з інших країн. Проте деякі туристи вперше про неї чують.

[турист із Чехії]:

«Я не знав про коронацію. Ми планували відвідати Лондон, бо в цей час у Чехії теж вихідні. Просто так сталося. Ми дізналися про коронацію лише тоді, коли постали перед труднощами, бронюючи житло».

[туристка зі США]:

«Дуже захопливо бути тут. На жаль, у суботу мене тут не буде. Але ми прийшли подивитися на всі приготування. Ми також уранці пішли до палацу, щоб подивитися зміну кінної варти. Також хочемо придбати сувеніри. Гадаю, навряд у житті ще станеться щось подібне. Цікаво стати частиною історії».

Зараз товари в туристичних магазинах британської столиці рясніють зображеннями Чарльза III. Короля можна бачити на футболках, тарілках, великих сумках, ручках, чашках та підставках для яєць.

Утім, на ще більшій кількості предметів зображено його матір — Єлизавету II. Вона померла торік у вересні, пробувши на троні 70 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іграшка «Король, який танцює» стала хітом у британських сувенірних магазинахЖартівливу регату ванн улаштували в БельгіїАвстралійка відкрила ресторан для аутистівБудинок моди Carolina Herrera показав нову колекцію на NYFWПрогулянки Сеною на невеликому човні дедалі частіше обирають туристи в ПарижіЗолотий призер конкурсу NTD з бойових мистецтв поділився своїми секретамиСтрибки з висоти: у Мостарі святкують 20-річчя відновлення Старого мостуChristian Dior присвятив колекцію от-кутюр спортуСекрет розкрито: як туристи роблять фото в Ріо, на якому вони неначе висять над урвищемБосоніж по напівзотлілому вугіллю: давня традиція в болгарському селі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: