20.08.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йорку арештували двох осіб за створення китайської таємної поліційної дільниці

У Нью-Йорку арештували двох осіб за створення китайської таємної поліційної дільниці

У США арештувала двох жителів Нью-Йорка за організацію китайської таємної поліційної дільниці в чайнатауні Мангеттену. Припускають,..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

У США арештувала двох жителів Нью-Йорка за організацію китайської таємної поліційної дільниці в чайнатауні Мангеттену. Припускають, що Пекін її використовував для переслідування дисидентів.

61-річного Лу Цзяньвана та 59-річного Чень Цзіньпіна звинуватили в змові, яка передбачала незаконну діяльність як агентів КНР і перешкоджання правосуддю. Обох звільнили під заставу після першої явки до федерального суду Брукліну.

Мін’юст США починає розслідувати так звані транснаціональні репресії, тобто залякування дисидентів із Китаю, Ірану та інших країн.

Головний прокурор Брукліну сказав, що уряд не миритиметься з переслідуванням демократичних активістів, які шукають притулку в США.

Лу та Чень — громадяни США. За даними прокуратури, вони очолюють некомерційну організацію, яка називає своєю місією надання місця для зустрічей приїжджих із китайської провінції Фуцзянь.

Обвинувачені зізналися ФБР, що видалили своє листування з китайськими чиновниками.

Представник уйгурів, яких переслідують у Китаї, сказав, що арешти треба було здійснити вже давно.

[Нурі Туркел, американо-уйгурський адвокат]:
«Правоохоронні органи, політики, уряди в різних країнах дещо неохоче вживають заходів. Але такі люди загрожують добробуту американських громадян, намагаючись цензурувати й залякувати тих, хто критично ставиться до компартії Китаю. Тож це крок у правильному напрямку».

У понеділок прокуратура також висунула звинувачення 34-м китайським чиновникам, які керували так званою фермою тролів, що переслідувала дисидентів в інтернеті.

Вони також додали вісім китайських чиновників як відповідачів у справі 2020 року. У її межах колишнього голову китайської компанії Zoom звинувачують у зриві відеозустрічей, присвячених протестам на площі Тяньаньмень 1989 року.

Усі звинувачення висунули заочно.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йорку арештували двох осіб за створення китайської таємної поліційної дільниціУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: