09.08.2024
Телеканал NTD

Протести проти пенсійної реформи у Франції активізувалися перед рішенням Конституційної ради

Протести проти пенсійної реформи у Франції активізувалися перед рішенням Конституційної ради

Сутички між протестувальниками й поліцією спалахнули на площі Бастилії в Парижі. Це 12-й день безперервного загальнонаціонального..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Сутички між протестувальниками й поліцією спалахнули на площі Бастилії в Парижі. Це 12-й день безперервного загальнонаціонального страйку проти пенсійної реформи. Її без голосування в парламенті ухвалив президент Емманюель Макрон, підвищивши пенсійний вік із 62 до 64 років.

[протестувальниця]:
«Насильство зросло після застосування статті конституції 49.3, яка не передбачає парламентського голосування. Багато хто відчув себе обдуреним і зрозумів, що уряд не піде на поступки. Тому вирішили оголосити страйк».

Спецпідрозділи застосували щодо демонстрантів сльозогінний газ. Кількох людей арештовано.

Профспілки активізували протести, бо Конституційна рада країни незабаром має дати висновок про правомірність законопроєкту. Якщо рішення буде позитивним, уряд матиме право офіційно оприлюднити закон і почати його застосувати.

[протестувальник]:

«Конституційна рада має сказати, що основний закон використали не за призначенням, тож треба щось вирішувати. Ми вийшли на вулиці, щоб це сказати».

Водночас уряд сподівається, що рішення Конституційної ради зрештою покладе край протестам.

Останніми тижнями акції невдоволення стали менш масовими. Нині на вулиці виходять невеликі групи людей. Раніше учасників було понад мільйон.

Утім, профспілки обіцяють не припиняти протести, хай там що.
Коротке посилання на цю сторінку:

Протести проти пенсійної реформи у Франції активізувалися перед рішенням Конституційної радиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього міста

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: