20.11.2024
Телеканал NTD

Міністр оборони США: «Ми розслідуватимемо джерело та причину витоку документів»

Міністр оборони США: «Ми розслідуватимемо джерело та причину витоку документів»

Сполучені Штати Америки розслідуватимуть недавній витік таємних даних, доки не знайдуть його джерело. Про це оголосив..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Сполучені Штати Америки розслідуватимуть недавній витік таємних даних, доки не знайдуть його джерело. Про це оголосив міністр оборони США Ллойд Остін.

Як припускають, документи з позначками «Таємно» та «Цілком таємно» вперше з’явилися в соцмережах наприкінці лютого та на початку березня. Вони розкривають подробиці військових можливостей деяких союзників та противників США. Частина найбільш конфіденційної інформації нібито стосується України.

[Ллойд Остін, міністр оборони США]:
«Я скажу, що ми ставимося до цього дуже серйозно. Ми й далі розслідуватимемо й перевернемо кожен камінь, поки не знайдемо причину витоку й не з’ясуємо його масштаб».

Остін — перший високопосадовець США, який прокоментував витік. За його словами, Пентагон знає, що перші документи було опубліковано 28 лютого та 1 березня. І поки що не відомо, чи викладали щось раніше.

Головним завданням слідчих буде визначити, яка особа чи група осіб могла мати можливість та мотивацію оприлюднити звіти розвідки. Цей витік може стати найшкідливішим розголошенням урядової інформації США з 2013 року, коли тисячі документів опублікували на WikiLeaks.

Міністерство юстиції США порушило кримінальну справу за фактом розголошення таємної інформації.

Деякі американські експерти з національної безпеки та офіційні особи підозрюють, що з огляду на масштаб тем, порушених у документах, винним у витоку може бути громадянин США. У ході розслідування може з’явитися більше версій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Міністр оборони США: «Ми розслідуватимемо джерело та причину витоку документів»Верховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: