09.09.2024
Телеканал NTD

Арештовано підозрюваного в розповсюдженні таємних документів Пентагону

Арештовано підозрюваного в розповсюдженні таємних документів Пентагону

У США заарештували людину, яка, імовірно, пов'язана з недавнім витоком величезної кількості таємних документів Пентагону. Це..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

У США заарештували людину, яка, імовірно, пов’язана з недавнім витоком величезної кількості таємних документів Пентагону. Це 21-річний працівник військової бази Джек Тейшейра. Він служив у розвідувальному підрозділі ВПС Нацгвардії в Массачусетсі.

Цю інформацію підтвердив генеральний прокурор США Меррік Гарланд.

[Меррік Гарланд, генеральний прокурор США]:
«Агенти ФБР затримали Тейшейру сьогодні вдень без інцидентів. Спочатку він постане перед Окружним судом США в окрузі Массачусетс».

Раніше американські ЗМІ писали, що таємними файлами ділився в онлайн-чаті молодий працівник військової бази. Пізніше повідомили, що його вдалось ідентифікувати.

На сторінках американських видань зазначається, що Тейшейра керував невеликою ігровою онлайн-групою, у якій було коло 30 юнаків і підлітків. Вони об’єдналися на ґрунті любові до зброї та відеоігор.

Водночас поки невідомо, яким чином молодик отримував таємні документи, і як стався витік.

Уперше документація з грифом «Таємно» почала з’являтися в мережі наприкінці лютого — на початку березня. У ній, зокрема, розкриваються військові можливості США, їхніх противників та союзників, а також інформація щодо війни в Україні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Арештовано підозрюваного в розповсюдженні таємних документів ПентагонуІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»У Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: