05.01.2024
Телеканал NTD

Президент Тайваню зустрілася зі спікером Конгресу США

Президент Тайваню зустрілася зі спікером Конгресу США

Історична зустріч у Каліфорнії. Президента Тайваню Цай Інвень приймає спікер палати представників Конгресу США Кевін Маккарті...

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Історична зустріч у Каліфорнії. Президента Тайваню Цай Інвень приймає спікер палати представників Конгресу США Кевін Маккарті. Це найвищий американський політик, який із 1979 року офіційно зустрічається з лідером Тайваню на території США. І зробив він це, попри погрози КНР.

Китай називає Тайвань своєю бунтівною провінцією. Останнім часом він не раз давав зрозуміти, що може спробувати захопити частково визнану демократичну державу силою.

Цай Інвень обговорила з Маккарті взаємну підтримку. Вона процитувала Рейгана, який казав, що «для збереження миру треба бути сильними».

[Цай Інвень, президент Тайваню]:
«Присутність і непохитна підтримка законодавців переконують народ Тайваню в тому, що ми не ізольовані. І ми не самотні. Однак не таємниця, що нині мир, який ми підтримували, та демократія, над створенням якої ми наполегливо працювали, стикаються з небувалими проблемами».

[Кевін Маккарті, спікер палати представників Конгресу США]:
«Я вірю, що наш зв’язок зараз міцніший, ніж будь-коли в моєму житті. Ми виконаємо свої зобов’язання й підтвердимо прихильність до наших спільних цінностей, які об’єднують усіх американців».

Торік Китай провів коло Тайваню військові навчання. Так він відповів на візит ексспікера палати представників Ненсі Пелосі до Тайбея. Цього разу під час візиту Цай до США китайські авіаносці наблизилися до південно-східного берега Тайваню.

До зупинки в США президент Тайваню відвідала в Південній Америці дві країни-союзниці. Це Беліз та Гватемала. До цього Гондурас розірвав з островом дипломатичні зв’язки й установив відносити з КНР.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Тайваню зустрілася зі спікером Конгресу СШАТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: