28.06.2024
Телеканал NTD

Північна Корея запустила балістичну ракету, яка впала у Японському морі

Північна Корея запустила балістичну ракету, яка впала у Японському морі

Північна Корея в четвер запустила балістичну ракету в напрямку Японського моря. Після цього в Японії на..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Північна Корея в четвер запустила балістичну ракету в напрямку Японського моря. Після цього в Японії на північному острові Хоккайдо пролунала сирена оповіщення про необхідність пройти в укриття.

За даними міністерства оборони Японії, запуск було здійснено о 7:22 ранку за місцевим часом. Принаймні одна міжконтинентальна ракета під великим кутом полетіла у східному напрямку й, подолавши близько 1000 кілометрів, упала у воду.

Пізніше японський уряд скасував розпорядження про евакуацію.

Спочатку міністр оборони оголосив, що система екстреного оповіщення помилково показала, що ракета впаде біля острова. Однак прем’єр-міністр країни заявив, що попередження було доречним. За його словами, північнокорейська ракета зникла з радарів Японії одразу після виявлення. Подальший аналіз показав, що можливості її приземлення на території Японії немає.

[Хірокадзу Мацуно, головний секретар Кабінету міністрів Японії]:
«Попередження випустили з міркувань пріоритетності безпеки наших громадян. Згодом підтвердили, що можливість падіння ракети на територію нашої країни виключена. Водночас, зважаючи на роль системи попередження, думаю, що рішення оголосити тривогу було правильним».

Запуск стався за кілька днів після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин пообіцяв посилити ядерний арсенал «практичнішими й наступальними» засобами.

Попереднього разу Північна Корея проводила випробування 16 березня. Тоді вона запустила балістичну ракету «Хвасон-17».
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея запустила балістичну ракету, яка впала у Японському моріВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: