08.03.2024
Телеканал NTD

Альпіністка місяць проведе на найвищій вершині Мексики

Альпіністка місяць проведе на найвищій вершині Мексики

Спортсменка Перла Лопес проведе 32 дні на самоті на найвищій горі Мексики. Альпіністка хоче стати першою..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Спортсменка Перла Лопес проведе 32 дні на самоті на найвищій горі Мексики. Альпіністка хоче стати першою жінкою, яка місяць пробуде на вулкані Орісаба. Його висота — понад 5600 метрів.

[Перла Лопес, спортсменка]:
«Я люблю кидати собі виклик і доводити тіло до краю. Мені завжди подобалося робити щось незвичайне — те, на що мало хто наважується».

Жінку надихнуло досягнення іспанського альпініста Фернандо Гаррідо. В 1986 році він два місяці провів на вершині Аконкагуа в Аргентині. Її висота — майже 7000 метрів.

Перед сходженням мексиканка пройшла медичне обстеження. Потрібно було переконатися, що вона має здорове серце і їй не загрожує висотна хвороба.

Перла напнула намет на 15 метрів нижче за вершину. Це місце більше захищене від вітру, і тут від вулкана йде тепло.

Щотижня до спортсменки приходить команда підтримки. Їй приносять їжу й чистий одяг, забирають сміття. А медик перевіряє стан її здоров’я.

Альпіністка спуститься з гори 20 квітня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Альпіністка місяць проведе на найвищій вершині МексикиП’єр де Кубертен: Олімпіада повертається в місце народження батька сучасних ігорФрирайдери з усього світу з’їхалися на змагання Darkfest-2024Коул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомогиСтрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у Швейцарії265 000 осіб у 169 країнах взяли участь у благодійному забігу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: