20.08.2024
Телеканал NTD

Десятки мініатюр залізниць показали в Лондоні

Десятки мініатюр залізниць показали в Лондоні

Понад 40 інсталяцій демонструють у Лондоні на фестивалі мініатюрних залізниць. Філ Паркер показує інсталяцію на тему..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Понад 40 інсталяцій демонструють у Лондоні на фестивалі мініатюрних залізниць.

Філ Паркер показує інсталяцію на тему Першої світової війни. Каже, що вона легко поміститься навіть у невеликому домі. А її ціна — до трьохсот фунтів чи коло трьохсот п’ятдесяти доларів.

Паркер зазначає, що це захоплення більш популярне серед старших людей.

[Філ Паркер, учасник фестивалю]:
«Людей, які займаються моделюванням залізниць, неймовірно багато. Усе ж слід зазначити, що це здебільшого хобі людей поважного віку. Тут можна побачити багато сивочолих».

Водночас різноманітність професій учасників уражає.

[Філ Паркер, учасник фестивалю]:
«На одній виставці я пішов з учасниками до паба. І там зібралися адвокат, професор фізики, голова автобусної компанії, член міської ради, менеджер місцевого театру, священник і я. Тоді я працював у лабораторії з дослідження овочів».

Найдавніший клуб залізничних моделей світу — Model Railway Club було засновано 1910 року в Кінгс-Кросі. Його навіть внесли до Книги Гіннеса. Він найбільший у Великій Британії.

Його президент Тім Вотсон більшу частину життя будує і збирає моделі залізниць. Він професор Королівського коледжу Лондона, а за фахом стоматолог. Для нього моделі завжди були чудовим відпочинком від роботи.

[Тім Вотсон, голова клубу]:
«Моделювання залізниць — це хобі, яке не збирається канути в Лету. Люди кажуть, що незабаром про це забудуть. Але воно існує».

А ось одна з нових компаній із виробництва моделей залізниць демонструє свій останній набір. Він повторює пейзажі класичного комедійного фільму «Громовиця Тітфілда» 1953 року. Його особливо люблять ентузіасти мініатюрних залізниць.

Багато учасників фестивалю — приватні колекціонери з цікавими наборами. Білл Флюд побудував модель вузькоколійної залізниці. Він старанно відтворив у ній багато деталей.

[Білл Флюд, учасник фестивалю]:
«На це пішло коло шести місяців дуже копіткої роботи. Оскільки я на пенсії, то можу працювати над моделлю по три-чотири години на день».

Фестиваль мініатюрних залізниць у Лондоні — один із найбільших таких заходів у країні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десятки мініатюр залізниць показали в ЛондоніНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: