19.11.2024
Телеканал NTD

«Боюся втратити будинок»: місто в Бразилії живе в постійному страху перед зсувами

«Боюся втратити будинок»: місто в Бразилії живе в постійному страху перед зсувами

Жителі північного сходу Бразилії бояться за своє життя. Унаслідок злив у регіоні почастішали зсуви й розширюються..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Жителі північного сходу Бразилії бояться за своє життя. Унаслідок злив у регіоні почастішали зсуви й розширюються яри.

Це містечко Бурітікупу штату Мараньян. Люди бояться, що якоїсь миті їхні будинки з’їдуть схилами разом із землею.

[жителька Бурітікупу]:
«Ці розломи почали розширюватись. Люди бояться. Я й так була хвора, а тепер додалася депресія і тривожність. Щоразу, коли ми чуємо, як щось обвалюється, ми лякаємося. Іноді звук такий гучний, що тремтять шибки».

Утворені зсувами ями коло міст уже сягають 70 метрів завглибшки та 500 метрів завширшки.

[Крус, голова місцевої громади]:

«Ми переїхали до цього житлового комплексу 2016-го, а 2017-го почали з’являтися рови. Я став знімати їх на відео, щоби показати всім, що вони розповзаються по всій нашій громаді. Згодом ця ерозія разом зі зливами поширилась на весь штат Мараньян, і вона постійно збільшується».

Але їхати нікуди.

[жителька Бурітікупу]:
«Боюсь, що найгірше станеться тоді, коли я спатиму, як ми бачили в інших містах. Я також боюся втратити будинок й не отримати інший. Я вчасно сплачую всі рахунки».

Десять днів тому в передмісті Бурітікупу вже рятували десятки людей за допомогою гелікоптерів. Від зсувів постраждало п’ять сіл.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Боюся втратити будинок»: місто в Бразилії живе в постійному страху перед зсувамиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: