10.03.2024
Телеканал NTD

Мазут із затонулого танкера прибиває до берегів філіппінського острова Міндоро

Мазут із затонулого танкера прибиває до берегів філіппінського острова Міндоро

На березі філіппінського острова Міндоро дедалі більше мазуту. Його приносять припливи від затонулого танкера, який перевозив..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

На березі філіппінського острова Міндоро дедалі більше мазуту. Його приносять припливи від затонулого танкера, який перевозив коло 800 тонн нафтопродуктів. Він зазнав аварії 28 лютого через проблеми з двигуном. Судно, що проходило повз, підібрало екіпаж.

Зі слів морських біологів, розлив загрожує 36 тисячам гектарів коралових рифів, мангрових заростей і морських водоростей.

Ловити рибу заборонили. У самій лише провінції Східний Міндоро втратило роботу від 18 тисяч рибалок.

[рибалка]:
«Заробіток від улову йде на їжу моїм дітям. Цей розлив мазуту й заборона влади на ловлення риби — величезна проблема. Ми не маємо іншої роботи».

Зараз рибалки збирають мазут.

[рибалка]:
«Ось мазут, який ми зібрали вздовж нашої берегової лінії. Це із затонулого танкера».

Наслідки розливу також усуває понад 40 працівників берегової охорони й волонтерів.

[волонтерка]:
«Це може забрати певний час, бо мазуту ще багато. І він не лише тут, а й в інших місцях. Тому не можна сказати, коли ми закінчимо. Припливи постійно приносять мазут. Учора ми очистили цю територію, а сьогодні знову брудно».

Також у місцевих жителів погіршилося самопочуття: у них боліти голова або ж їх нудить від запаху нафтопродуктів.

Тим часом тривають пошуки затонулого танкера. Його місцеперебування відоме лише приблизно. Фахівці вважають, що він опустився на глибину 360 метрів. До пошукової операції залучено батискаф із дистанційним керуванням.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мазут із затонулого танкера прибиває до берегів філіппінського острова МіндороІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: