10.06.2024
Телеканал NTD

12 000 рохінджа втратило житло після пожежі в таборі біженців у Бангладеш

12 000 рохінджа втратило житло після пожежі в таборі біженців у Бангладеш

Велика пожежа охопила табір біженців рохінджа в окрузі Кокс-Базар, що в Бангладеш. Згоріло 2000 будівель, і..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Велика пожежа охопила табір біженців рохінджа в окрузі Кокс-Базар, що в Бангладеш. Згоріло 2000 будівель, і 12 тисяч осіб утратило житло. Багато хто не встиг урятувати свої речі.

[біженець]:
«Маю сімох дітей. Коли зайнялася пожежа, я знайшов не всіх, тож пішов шукати. Повернувшись, побачив, що всі мої речі згоріли. У мене нічого не лишилося».

[біженка]:
«Я їздила з мамою до лікаря. Коли повернулася, усе палало. Ми не врятували нічого з нашого майна».

Згоріло, зокрема, 35 мечетей та 21 навчальний центр. Про загиблих і постраждалих наразі не повідомляють. Причину пожежі з’ясовують.

Такі інциденти в таборах біженців не рідкість. Будівлі зроблено переважно з брезенту, і вогонь швидко переходить з однієї на іншу. Так, із січня 2021 року по грудень 2022-го в таборах біженців рохінджа сталося понад 220 пожеж. 60 із них через підпал. У березні 2021 року внаслідок такого лиха загинуло щонайменше 15 осіб, десять тисяч споруд згоріло.

За останні кілька десятиліть понад мільйон рохінджа втекло до Бангладеш з М’янми. 740 тисяч із них — після того, як 2017 року м’янмарське військо почало спецоперацію проти повстанців-рохінджа. Перед тим бойовики-рохіджа напали на поліційні блокпости та вбили дев’ятьох правоохоронців.

Конфлікт між рохінджа та м’янманцями триває багато років. Влада М’янми вважає членів цієї етнічної меншини нелегальними мігрантами з Бангладеш і не дає їм громадянства. А ті називають себе корінними жителями штату Ракхайн.

Досі всі спроби ООН та Бангладеш повернути рохінджа до М’янми були невдалими. А після військового перевороту в цій країні ситуація стала ще складнішою.
Коротке посилання на цю сторінку:

12 000 рохінджа втратило житло після пожежі в таборі біженців у БангладешТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіСвітові ціни на какао б’ють рекордиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: