10.10.2024
Телеканал NTD

Аварія поїздів у Греції: начальник залізничної станції взяв на себе відповідальність

Аварія поїздів у Греції: начальник залізничної станції взяв на себе відповідальність

Начальник залізничної станції в місті Ларисі, що в Греції, узяв на себе провину за зіткнення двох..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Начальник залізничної станції в місті Ларисі, що в Греції, узяв на себе провину за зіткнення двох поїздів, що сталося в ніч проти 1 березня. Одразу після катастрофи чоловіка затримали. У неділю суд провів допит.

[Стефанос Панцарцідіс, адвокат начальника станції]:
«Обвинувачений сказав правду. Його вразило те, що сталося. Він розповів усе, як було, не боячись, що на нього покладуть ще більше відповідальності. На підставі доказів правосуддя вирішить, чи є склад кримінального правопорушення».

Начальнику станції звинуватили за кількома статтями. Йому загрожує від 10 років до довічного ув’язнення.

Катастрофа сталася приблизно за 30 кілометрів від Лариси. Пасажирський і вантажний поїзди зіткнулися лоб в лоб. Перші чотири вагони пасажирського поїзда зійшли з рейок. Два повністю згоріли. 57 людей загинули, 85 постраждали, 25 із них серйозно. Доля коло 50 пасажирів наразі невідома. Загалом у поїзді їхало 350 осіб. Причому було багато молоді. Цю катастрофу називають найбільшою в історії грецької залізниці.

Після трагедії у країні почали спалахувати протести. В Афінах на демонстрацію вийшло десять тисяч осіб. Це студенти й залізничники. Вони заявляють, що влада не дбає про безпеку пасажирів і працівників залізничного транспорту й не вкладає гроші в розвиток інфраструктури.

[Костас Генідуніас, голова профспілки машиністів]:
«Хоча робітники постійно попереджали про проблеми, відповідальні особи проявили злочинну байдужість до наших вимог щодо систем безпеки, що призвело до цієї трагічної аварії».

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс публічно попросив у родичів загиблих вибачення. Він також заявив, що скоро на залізниці почне працювати цифрова система управління рухом поїздів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аварія поїздів у Греції: начальник залізничної станції взяв на себе відповідальністьЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаГонконг посилив закон про нацбезпекуПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: