10.04.2024
Телеканал NTD

«День дестабілізації»: протести проти судової реформи в Ізраїлі стають жорстокішими

«День дестабілізації»: протести проти судової реформи в Ізраїлі стають жорстокішими

Сотні протестувальників у Тель-Авіві вступили в сутичку з поліцією біля одного із салонів краси. У ньому..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Сотні протестувальників у Тель-Авіві вступили в сутичку з поліцією біля одного із салонів краси. У ньому тоді була дружина прем’єр-міністра Ізраїлю Сара Нетаньягу. Вхід до закладу заблокували громадяни, які невдоволені судовою реформою.

Поліції знадобилося кілька годин, щоб визволити дружину прем’єра. Зрештою вона змогла вийти на вулицю та поїхати на машині.

У середу, після кількох тижнів демонстрацій, протестувальники оголосили так званий «день дестабілізації». Поліція застосувала шумові гранати, щоб розпорошити в місті запеклі протести. Таких у країні не бачили вже багато років. Також десятки людей заарештували.

Судова реформа дасть коаліції прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу вирішальний вплив під час вибору суддів та обмежить можливості Верховного суду скасовувати закони чи ухвалювати рішення щодо виконавчої влади.

Сам прем’єр зазначає, що зміни відновлять баланс між гілками влади та простимулюють приватний бізнес.

Нетаньягу сформував уряд два місяці тому. Своїм партнерам по коаліції він пообіцяв переглянути судову систему та закріпити контроль Ізраїлю над Західним берегом річки Йордан.

У парламенті комітет кнесету з питань конституції, правосуддя та права попередньо схвалив положення реформи. Проте голосування бойкотували опозиційні законодавці.
Коротке посилання на цю сторінку:

«День дестабілізації»: протести проти судової реформи в Ізраїлі стають жорстокішимиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїНа Кубі закінчується паливо?Не можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: