05.09.2024
Телеканал NTD

Приблизно 60 мігрантів загинуло в морі біля берегів Італії

Приблизно 60 мігрантів загинуло в морі біля берегів Італії

Уламки човна на південному узбережжі Італії. Цю ознаку аварії корабля виявили на пляжі в ніч проти..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Уламки човна на південному узбережжі Італії. Цю ознаку аварії корабля виявили на пляжі в ніч проти неділі. Як з’ясувалося, це був човен із нелегальними мігрантами, який врізався в скелі й затонув у бурхливому морі.

Влада повідомляє, що загинуло близько 60 осіб, зокрема 12 дітей. Серед них немовля, якому було всього кілька місяців.

Дерев’яний човен відплив із Туреччини за чотири дні до трагедії. Ті, хто вижив, кажуть, що на борту могло бути до 200 осіб, переважно вихідців з Афганістану та Ірану.

Судно зазнало аварії неподалік морського курорту в регіоні Калабрія. Приблизно 30 людей зникло безвісти.

Човен помітили ще напередодні приблизно за 75 кілометрів від берега. На перехоплення надіслали сторожовий катер. Та він мусив повернутися через негоду.

Інцидент відновив дискусію щодо міграції до Європи. Зокрема, до Італії, де недавно обраний уряд Джорджії Мелоні посилив правила для гуманітарних організацій, які рятують мігрантів у морі.

Прем’єр висловила жаль у зв’язку із загибеллю людей. Вона звинуватила в ситуації незаконних перевізників, які заради наживи обіцяють мігрантам безпечні подорожі, а фактично везуть їх на переповнених та старих суднах.

Губернатор Калабрії сказав, що Італія, як і раніше, потребує підтримки інших країн ЄС.

[Роберто Окіуто, губернатор Калабрії]:
«Калабрія — регіон, який вітає людей. Торік ми прийняли 18 тисяч мігрантів. Але не можна, щоби Європа нас покинула».

Італія для мігрантів — один із головних пунктів призначення. Вони прагнуть потрапити до ЄС морем, але для цього їм треба подолати один із найнебезпечніших міграційних шляхів у світі.

За оцінками ООН, лише з початку року в центральному Середземномор’ї загинуло чи зникло безвісти понад 220 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Приблизно 60 мігрантів загинуло в морі біля берегів ІталіїПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: