10.08.2024
Телеканал NTD

У Греції зіткнулися два потяги — загинуло понад 30 людей

У Греції зіткнулися два потяги — загинуло понад 30 людей

Пожежники та рятувальники обстежують понівечені частини двох поїздів, які зіткнулися в Греції пізно ввечері у вівторок...

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Пожежники та рятувальники обстежують понівечені частини двох поїздів, які зіткнулися в Греції пізно ввечері у вівторок. Унаслідок аварії загинуло щонайменше 32 особи, ще 85 постраждало.

Це найбільш смертоносна аварія в Греції за останні десятиліття.

Міжміський пасажирський поїзд прямував з Афін на північ у Салоніки. На великій швидкості він врізався у вантажний потяг, що стояв неподалік міста Лариса.

Після зіткнення в кількох вагонах почалася пожежа, багато людей зазнали опіків.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, у поїзді було коло 350 пасажирів. Приблизно 250 із них безпечно евакуювали автобусами в Салоніки.

[Стергіон Міненіс, пасажир]:
«Ми почули гучний вибух. Це були десять жахливих секунд. Ми переверталися у вагоні, доки не впали на бік. Потім почалася паніка. Скрізь звисали кабелі, одразу спалахнув вогонь. Він палав праворуч і ліворуч. Люди кричали. Вони опинилися в пастці. Нам довелося стрибати з двометрової висоти. А внизу були залізні уламки».

Причини зіткнення поки що невідомі. Триває слідство.

Схожа смертоносна аварія вже була в Греції 1972 року. Тоді 19 людей загинули, коли два потяги зіткнулися лоб у лоб у передмісті Лариси.

Залізниця Греції старіє і потребує модернізації. Водночас у низці місць досі не встановили автоматичної сигнальної системи.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Греції зіткнулися два потяги — загинуло понад 30 людейФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: