21.01.2024
Телеканал NTD

Морських зірок — соняшників рятують у лабораторії США

Морських зірок — соняшників рятують у лабораторії США

У цій лабораторії, до якої можна дістатися лише човном, науковці рятують вид морських зірок, який називають..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

У цій лабораторії, до якої можна дістатися лише човном, науковці рятують вид морських зірок, який називають соняшником. Морські біологи Вашингтонського університету взялися за відновлення цих голкошкірих, бо ті вже ось як десять років масово вимирають.

Ці морські зірки колись жили вздовж тихоокеанського узбережжя від мексиканського півострова Нижня Каліфорнія до Аляски. Однак тепер вони під загрозою зникнення.

Починаючи із 2013 року, їх загинуло вже коло 90 %. Це сталося через загадковий синдром виснаження. Як припускають, його спричинила зміна клімату й підвищення температури океану.

[Джейсон Годін, морський біолог]:
«Є деякі ознаки того, що хвороба може бути пов’язаною з тим, що вода в той час стала теплішою».

У лабораторії на острові Сан-Хуан уже вивели 109 однорічних, 23 дворічних, 12 трирічних морських зірок і ще коло 5000 личинок.

Науковці ще привезли сюди 16 дорослих особин із дикої природи, але визначити їхній вік складніше.

[Джейсон Годін, морський біолог]:
«Зараз ми проводимо єдину у світі програму розведення в неволі єдиної у світі морської зірки, яка перебуває під загрозою зникнення».

Вільям Вертман раніше працював із восьминогами. Тепер вивчає, як температура води впливає на морських зірках. Для цього використовує чотири камери, які фіксують рухи за найменшої зміни довкілля.

Результати його дослідження подають надію. Як припускають, морські зірки — соняшники можуть переносити теплішу воду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Морських зірок — соняшників рятують у лабораторії СШАУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківСкелет віком 6800 років знайшли в БаваріїАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїЯк вітаються слониБерезень 2024 став найспекотнішим в історії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: