03.11.2024
Телеканал NTD

У Лондоні показали ретроавтомобілі, перероблені на електрокари

У Лондоні показали ретроавтомобілі, перероблені на електрокари

Цей «остін-гілі» (Austin-Healey) був культовим англійським спорткаром 50-х — 60-х років. Ось повертається ключ запалення, але..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Цей «остін-гілі» (Austin-Healey) був культовим англійським спорткаром 50-х — 60-х років. Ось повертається ключ запалення, але де ж породисте гарчання шестициліндрового двигуна потужністю 102 кінські сили? Відповідь на це запитання дали на автосалоні ретроавтомобілів у Лондоні.

Одна лондонська компанія демонструє класичні «остін-гілі», перероблені на електрокари. Ретроавто оснащують електричними двигунами «Ніссан» потужністю 130 кінських сил, замінюють задні барабанні гальма на дискові, обладнують обігрів сидінь, а ще встановлюють сучасну стереосистему.

[Даррен Салліван Вінс, працівник лондонської автомобільної компанії]:
«Перетворити автомобіль на електричний — добра ідея. Є технології, які дають змогу зробити це ефективно, тобто створити електрокар із великим запасом ходу. Але чи зробили б це в той час? Можливо, якщо технології були б такими ж хорошими».

«Остін-гілі» на електротязі коштує від 140 до 170 тисяч євро залежно від початкового стану машини.

Інша британська компанія пішла ще далі. Вона пропонує готові комплекти для переобладнання класичних авто на електромобілі. Як приклад тут демонструють перероблене «порше-911» та «лендровер».

[Стів Драммонд, директор британської автомобільної компанії]:
«Молодь часто мріє купити класику, але не має навичок або часу, щоб підтримувати машину в робочому стані. Але якщо вона електрична, то просто повертаєш ключ і рушаєш».

Перетворити бензиновий автомобіль на електричний доволі складно. Тому деякі колекціонери обирають простіші машини. Наприклад, як цей кумедний триколісний спорткар «бонд-баг» (Bond Bug). Його випускали із 70-го по 74-й рік.

Тим часом власники вінтажних авто сподіваються, що попри сучасні тенденції їхні машини не потраплять під заборону через бензинові силові агрегати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: