20.04.2024
Телеканал NTD

«Дзвін для короля»: з нагоди коронації Чарльза III шукають нових дзвонарів

«Дзвін для короля»: з нагоди коронації Чарльза III шукають нових дзвонарів

Масовим передзвоном планують віншувати Карла III під час коронації у Великій Британії. Однак попри те що..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Масовим передзвоном планують віншувати Карла III під час коронації у Великій Британії. Однак попри те що до заходу лишилося менш як три місяці, дзвонарів досі недостатньо.

Загалом їх у країні 30 чи 40 тисяч, але багато хто вже постарів. Центральна рада церковних дзвонарів закликає британців опанувати нову майстерність.

[Аманда Річмонд, інструкторка]:
«Ми хочемо, щоб у кожній церкві були дзвонарі, і всі вони калатали в дзвони на честь коронації».

Зацікавленість цим фахом зросла перед святкуванням платинового ювілею правління Єлизавети II. Багато дзвонарів було й під час похорону британської монархині.

Зараз на заклик кампанії «Дзвін для короля» відгукуються як новаки, так і досвідчені дзвонарі, які вже залишили цю роботу.

[Янус ван Гелверт, дзвонар]:
«(Король) багато робить для захисту природи. І я теж захисник довкілля, тому вирішив повернутися до цієї роботи і дзвонити під час коронації».

[Фіона Сміт, дзвонар-новачок]:
«Я в захваті від цього. <…> Знаєте, така можливість випадає раз у житті».

Учитися приходять навіть школярі. Інструктори кажуть, що ця праця не важка. Опановувати майстерність можна вже з одинадцяти років.

[Фрея, дзвонар-новачок]:
«Я порадила б молоді по-справжньому цим захопитися. Це приємне заняття й можна дуже швидко знайти багато друзів».

Організатори кампанії наводять різні аргументи на користь професії дзвонаря. Ця робота не потребує великої фізичної сили, але допомагає зміцнити м’язи рук, ніг та преса живота, розвиває координацію та спритність, а також поліпшує роботу серцево-судинної системи.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Дзвін для короля»: з нагоди коронації Чарльза III шукають нових дзвонарівДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізації10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: