Приготування гречаної локшини потребує великої майстерності. Вона має бути ніжною. Подають у м’ясному бульйоні й по-особливому оформляють. Спочатку наливають трохи бульйону, потім викладають локшину. Зверху додають кімчі, нарізані шматочки м’яса, скибочки груш чи огірків, а потім варене яйце. Далі знову наливають бульйон. Подають у латунному посуді.
Ненмьон також називають ренмьоном. Згідно з історичними записами, цю страву їли ще в XIV столітті. Спочатку вона була дуже популярною у Пхеньяні. Потім її полюбили на всьому Корейському півострові. Водночас з’явилося багато різновидів, зокрема й пхеньянський.
[Пак Хьон Мі, працівниця ресторану]:
«Пхеньянський ренмьон давно відомий як наша національна страва. Вона людям дуже подобається й стала популярною».
Спочатку локшина завжди була довгою. Це символізувало довголіття. Зараз її розрізають за бажанням клієнта.
Утім, ненмьон не можна назвати повсякденною стравою північнокорейців. Їдять її переважно на свята. Харчів тут бракує вже багато десятиліть. До того ж вони дорогі. Тож ненмьон у КНДР — страва особлива, навіть розкіш.
Коротке посилання на цю сторінку: