20.10.2024
Телеканал NTD

Картину Рубенса хочуть продати на аукціоні за 30 мільйонів доларів

Картину Рубенса хочуть продати на аукціоні за 30 мільйонів доларів

Ця картина вперше за 200 років повернулася до країни, де її створили. «Портрет людини в образі..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Ця картина вперше за 200 років повернулася до країни, де її створили. «Портрет людини в образі бога Марса» написав фламандський художник Пітер Пауль Рубенс. Це було в Антверпені приблизно в 1620 році. Нині портрет виставили в Брюсселі, а в травні він піде з молотка в Нью-Йорку.

Якою була доля картини до 1820 року, невідомо. Імовірно, вона постійно зберігалася в одній і тій самій приватній колекції. Про це свідчить добрий стан полотна.

На думку експертів, картина досить незвичайна.

[Джордж Гордон, працівник аукціонного дому]:
«Ми бачимо дуже войовничий образ чоловіка із сильними руками, але його погляд м’який, спрямований на нас. Тому деякі люди припустили, що це автопортрет. Але це не так. Ця людина не схожа на Рубенса. Це портрет якогось його знайомого».

Останнім часом портретом володів американський бізнесмен. Він розлучається, тому розпродає колекцію картин.

[Крістофер Апостол, працівник аукціонного дому]:
«У січні ми продали десять картин із колекції Фіша та Девідсон. Картини продали разом. Серед них теж була робота Рубенса, а також інші шедеври таких художників, як Ораціо Джентілескі, Джуліо Чезаре Прокаччіні та Жорж де Латур».

Рубенс жив із 1577 по 1640 рік. Він один з основоположників стилю бароко в живописі. Митець написав 3000 картин, але багато з яких разом з учнями або ж іншими художниками.

Після Брюсселя «Портрет людини в образі бога Марса» вирушить до Лондона, потім до Гонконгу й Тайбея, а далі до Лос-Анджелеса. Після турне картина повернеться до Нью-Йорка. За неї планують отримати від 20 до 30 мільйонів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Картину Рубенса хочуть продати на аукціоні за 30 мільйонів доларівМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюПінболом захоплюється дедалі більше молодіНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський тесляр

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: