13.12.2024
Телеканал NTD

Індійські модельєри підкорюють світ своїм одягом

Індійські модельєри підкорюють світ своїм одягом

Індійська мода продовжує підкорювати світ. Найталановитіших дизайнерів запрошують на престижні покази до різних країн. Так, модельєр..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Індійська мода продовжує підкорювати світ. Найталановитіших дизайнерів запрошують на престижні покази до різних країн. Так, модельєр Рахул Мішра став першим індійцем, який отримав міжнародну премію Woolmark Prize у 2014 році в Мілані. Також він перший індійський дизайнер, якого запросили на Тиждень моди в Парижі у 2020 році.

Мішра привіз до столиці Франції колекцію під назвою «Космос».

[Рахул Мішра, модельєр]:
«Космос» — це не просто колекція. Вона виражає причетність усіх. Вона відображає не мою майстерність, а майстерність усієї спільноти».

Модельєр співпрацює із сільськими майстрами: ткачами, швачками та вишивальницями. У виробництві одягу бере участь коло 900 осіб. Тож він дає людям змогу нормально заробляти. Зазвичай товар у майстрів купують посередники, які платять мізерно мало.

[Рахул Мішра, модельєр]:

«Сарі ручної роботи продають на ринку за 50 тисяч рупій (600 доларів). А виробник отримує за нього лише 500 рупій (6 доларів). Це лише один відсоток».

Наразі в Індії працює 100 дизайнерів, які виконують замовлення іноземних покупців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійські модельєри підкорюють світ своїм одягомНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: