18.11.2024
Телеканал NTD

Гігантські ляльки й сатира: карнавал у В’яреджо відзначає 150-річчя

Гігантські ляльки й сатира: карнавал у В'яреджо відзначає 150-річчя

Гігантські ляльки пливуть над кварталами італійського міста. Цього року знаменитий карнавал у В'яреджо святкує 150-річчя. Висота..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Гігантські ляльки пливуть над кварталами італійського міста. Цього року знаменитий карнавал у В’яреджо святкує 150-річчя.

Висота деяких фігур сягає 20 метрів. Платформи з ляльками важать до 40 тонн. В останній день карнавалу журі обере найкращий витвір.

Ляльок тут роблять цілий рік. Ще до завершення заходу в майстернях уже готуються до наступного. Для цього відведено великі ангари на узбережжі Лігурійського моря.

Фігури роблять із пап’є-маше й металевих механічних конструкцій. Над ними трудяться теслярі, інженери, ковалі й художники. Зазвичай ляльки — це карикатури на політиків чи інших відомих осіб. Деякі вироби присвячують важливим подіям чи проблемам.

Карнавал тут уважають народним святом, до якого залучені і ті, хто виступає, і глядачі.

[Алессандро Серв’єрі, учасник карнавалу]:
«Ви маєте поринути в карнавальний настрій, беручи участь у виступі (якогось гурту), інакше будете надто відірваними від того, що відбувається. Треба поринути в карнавальну казку».

[Летиція Лігуорі, учасниця карнавалу]:
«Як і щоразу, очікую, що ляльки проілюструють деякі торішні події. Так можна зменшити їхній поганий вплив чи підштовхнути людей про них подумати, щоб карнавал був не лише веселощами».

Карнавал у В’яреджо проводять із 1873 року. Він другий за значущістю в Італії після Венеційського. Зазвичай його відвідує до 500 тисяч осіб. Виняток був під час пандемії.

[Франческо Делле Мура, учасник карнавалу]:
«Надіюся, що наступні паради теж розважатимуть, створюватимуть атмосферу свята для всіх учасників і глядачів та всіх об’єднуватимуть, передаючи важливі послання про минуле, сьогодення й майбутнє».

Карнавал триватиме до 25 лютого. Окрім мальовничих процесій, тут відбудуться бали-маскаради та інші розважальні заходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гігантські ляльки й сатира: карнавал у В’яреджо відзначає 150-річчяФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариВиставка забутих жінок-художниць проходить у Лондоні«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніСендбординг повертається до Намібії10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: