28.11.2024
Телеканал NTD

Володимир Зеленський: «Розмова з Байденом наближає нашу спільну перемогу»

Володимир Зеленський: «Розмова з Байденом наближає нашу спільну перемогу»

[Джо Байден, президент США

Дата завантаження: 2024-04-28

video
U.S. President Joe Biden poses with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyi and Olena Zelenska at Mariinsky Palace on an unannounced visit, in Kyiv, Ukraine, February 20, 2023. Evan Vucci/Pool via REUTERS

[Джо Байден, президент США]:
«Американці підтримують вас, і світ підтримує вас. Я хочу сказати, що Київ захопив частину мого серця».

З такими словами звернувся до українського народу президент США Джо Байден під час промови в Маріїнському палаці в Києві.

Цей неоголошений візит став символічним жестом солідарності з Україною та українським народом напередодні річниці воєнного вторгнення Росії до нашої країни.

У Києві Джо Байден обговорив із Володимиром Зеленським такі питання, як: ситуація на полі бою, потреби ЗСУ, формула миру, а також оборонна, економічна та міжнародна допомога Україні.

Крім того, Байден оголосив про додаткову оборонну допомогу США обсягом пів мільярда доларів. Вона, зокрема, міститиме снаряди для гаубиць, протитанкові ракети, радари повітряного спостереження та інше озброєння.

Під звуки сигналу повітряної тривоги президенти прогулялися містом, відвідали Михайлівський золотоверхий собор та вшанували пам’ять загиблих українських воїнів.

Також вони відвідали Алею сміливості, на якій напередодні було встановлено пам’ятну дошку з іменем Джо Байдена.

Володимир Зеленський назвав візит президента США «надзвичайно важливим знаком підтримки для всіх українців».

У другій половині дня Джо Байден вирушив до Польщі, де проведе переговори з президентом Анджеєм Дудою та іншими союзниками по НАТО.
Коротке посилання на цю сторінку:

Володимир Зеленський: «Розмова з Байденом наближає нашу спільну перемогу»Одна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: