12.07.2024
Телеканал NTD

Під завалами в Туреччині досі знаходять живих людей, але надії дедалі менше

Під завалами в Туреччині досі знаходять живих людей, але надії дедалі менше

Рятувальники в Туреччині та Сирії працюють удень і вночі, бо шанси знайти людей живими зменшуються щомиті...

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Рятувальники в Туреччині та Сирії працюють удень і вночі, бо шанси знайти людей живими зменшуються щомиті.

У неділю в місті Кахраманмараш пошукова група із Сальвадору витягла живими жінку та дитину. Вони пробули під завалами майже тиждень.

В обох країнах разом кількість загиблих уже більша ніж 33 тисячі. І вона зростатиме, бо тисячі людей, як і раніше, нічого не знають про долю своїх родичів.

У турецькому місті Ельбістан руйнування приголомшливі. Поки екскаватори розгрібають уламки, які раніше були будинками, люди в повному розпачі.

[жінка, що вижила]:
«Тут залишилося все, що в нас було: і добре, і погане. Навіть мої діти тепер плачуть. Вони кажуть, що все пропало, усі наші спогади зруйновано».

Цей чоловік утратив 15 родичів, зокрема дядька та племінників. Залишилося тільки це кошеня.

[чоловік, що вижив]:
«Кіт під час землетрусу був у моєму магазині. Дякую поліціянтам — знайшли. Фото кота надіслали після того, як його виявили та привезли сюди з магазину».

Багато хто втратив бізнес, роботу, житло та все майно.

[чоловік, що вижив]:
«Мій магазин повністю зруйнований. Дім повністю зруйнований. Ще був склад. Його теж немає. Тепер я нічого не маю. Усе пропало, а ми опинилися на вулиці».

Люди живуть у тимчасових притулках. Президент обіцяє всіх розселити. Але поки що головне — розібрати завали.

[чоловік, що вижив]:
«Це був незвичайний землетрус. Дороги зруйновано, будинки впали. Жодного будинку не лишилося. З лиця землі стерло цілі міста. Їжа поки що є. Але хто зна, як ми житимемо далі».

Утім, багато рятувальних операцій уже призупинили, бо, як уважають, провести тиждень під завалами й вижити неможливо. Багатьох, хто досі чекає біля уламків, такі новини дуже засмутили.

[чоловік, що вижив]:
«Ми самі вибралися. Нам допоміг один сирієць. Ми вижили, але наша сім’я ще під завалами. Моя мама та сестра досі там. Ми на них чекаємо».

Це найбільш смертоносний землетрус у Туреччині з 1939 року.

Лихо також посіло шосте місце серед найбільш смертоносних у світі в цьому столітті.
Коротке посилання на цю сторінку:

Під завалами в Туреччині досі знаходять живих людей, але надії дедалі меншеМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: