05.01.2024
Телеканал NTD

«Хочеться плакати»: на Нову Зеландію налетів циклон «Габріель»

«Хочеться плакати»: на Нову Зеландію налетів циклон «Габріель»

У Новій Зеландії запровадили загальнонаціональний режим надзвичайного стану, що в історії країни сталося втретє. На тихоокеанську..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

У Новій Зеландії запровадили загальнонаціональний режим надзвичайного стану, що в історії країни сталося втретє.

На тихоокеанську державу налетів циклон «Габріель». Він приніс сильні вітри та рясні дощі, а ще спричинив величезні хвилі на узбережжі.

Результат — великі повені, зсуви та пошкоджена інфраструктура. Порушено мобільний зв’язок, деякі міста опинилися в ізоляції від зовнішнього світу.

Жителів прибережних населених пунктів евакуювали.

[жителька Гокс-Бею]:
«Це не порівняти ні з чим, це неймовірно. Грім та блискавка минулої ночі — це було настільки жахливо. Руйнування такі, що хочеться плакати».

Циклон рухається зі сходу на південний схід. Річки й далі виходять із берегів, припливи посилюються. Влада закликає евакуйовуватися.

Через негоду парламент країни відклав засідання до 21 лютого.

Раніше режим НС у Новій Зеландії запроваджували лише двічі — після найсильнішого землетрусу у 2011 році та у 2020-му через пандемію COVID-19.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Хочеться плакати»: на Нову Зеландію налетів циклон «Габріель»США заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЗнов маски: у Мілані нічим дихатиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіВ Україні новий головнокомандувачПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: