05.06.2024
Телеканал NTD

Хаос у Новій Зеландії після циклону «Габріель», загиблих уже сім

Хаос у Новій Зеландії після циклону «Габріель», загиблих уже сім

У Новій Зеландії зростає кількість жертв циклону «Габріель». Загиблих уже сім і, найімовірніше, стане ще більше,..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

У Новій Зеландії зростає кількість жертв циклону «Габріель». Загиблих уже сім і, найімовірніше, стане ще більше, оскільки рятувальники досі не можуть дістатися сотень громад.

Серед загиблих — пожежник.

[Керрі Грегорі, голова рятувальної служби]:
«Минулої ночі ми отримали сумну звістку про те, що пожежник із Мурівая Крейг Стівенс, якого врятували у вівторок уранці після зсуву ґрунту, більше не з нами. Крейг помер у лікарні в оточенні своїх близьких. Він звитяжно бився до кінця».

Циклон налетів на тихоокеанську країну 12 лютого й вирував кілька днів. З найвищої частини Північного острова він спустився вниз східним узбережжям.

Відрізаними від світу виявилися цілі міста. Затоплено будинки та ферми, змило худобу, багато хто мусив рятуватися на даху.

Жителька Дартмура Саллі розповідає, як їй удалося вижити.

[Саллі Прінс, жителька Дартмура]:
«Ми були там — у ванній. І нам треба було пірнути, щоб пропливти у дверний отвір, якого ми не бачили — просто намацали. Потім ми пропливли через ці двері, і тільки тут було зверху трішки повітря — на один вдих. Потім ми намацали наступні двері, пірнули в них і спробували ще вдихнути. <…> Вибратися звідси було найскладніше — там не було повітря. Але ми все ж вибралися й ухопилися за ринву. Чіпляючись за неї, ми змогли залізти на дах. Потрібно було просто підтягнутися. Я вся у синцях».

З даху Саллі та її родину забрав рятувальний вертоліт.

Тепер багато хто почав велике прибирання. Влада намагається доставити до віддалених районів гуманітарну допомогу та оцінити збитки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Хаос у Новій Зеландії після циклону «Габріель», загиблих уже сімСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: