03.10.2024
Телеканал NTD

До Китаю повернулися ярмарки вакансій

До Китаю повернулися ярмарки вакансій

У Пекіні знову проходять ярмарки вакансій. Тут працівники й представники компаній зустрічаються особисто. Такі заходи дозволили..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

У Пекіні знову проходять ярмарки вакансій. Тут працівники й представники компаній зустрічаються особисто. Такі заходи дозволили в усій країні після трьох років пандемії.

До цього вони проходили онлайн і були малоефективними. За три роки суворих обмежень безробіття серед молоді в Пекіні зросло до 20 %.

[менеджер із набору персоналу]:
«Ми не зустріли жодного претендента, який вимагав би великої зарплати. Зараз наше основне завдання — знайти на деякі вакансії тих, хто мешкає поблизу. Є багато людей, які втратили роботу через епідемію».

Водночас страх утратити роботу зростає. Якщо рік тому про це непокоїлося коло 40 % офісних працівників, то тепер — понад 47 %.

[житель Пекіна]:

«Насправді мої очікування (щодо зарплати) не такі вже й великі. Я не проситиму надто багато. Якщо буде стабільна робота, цього достатньо».

[жителька Пекіна]:
«Основною проблемою під час епідемії була заборгованість із заробітної плати. Зараз її теж не виплачують, тому я шукаю іншу роботу».

Економісти зазначають, що сектор зайнятості в Китаї цього року має трохи поліпшитися. Щодо різних галузей економіки, то вони відновлюватимуться нерівномірно.

[Брюс Ван, економіст]:
«Ми бачимо, що деякі останні дані показують велике зростання в секторі послуг, якщо порівнювати з виробничим сектором».

Так, у галузях, орієнтованих на споживачів, відновлення йде швидше. Водночас обробна промисловість відстає через падіння зовнішнього попиту. Щодо сектору нерухомості, то він лише почав показувати попередні ознаки стабілізації.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Китаю повернулися ярмарки вакансійКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїІноземні туристи раді: курс єни впав до 34-річного мінімумуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуСвітові ціни на какао б’ють рекордиАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: