26.04.2024
Телеканал NTD

В іспанській пустелі їздять ковбої й танцюють канкан

В іспанській пустелі їздять ковбої й танцюють канкан

В іспанській пустелі Табернас є можливість зануритися в атмосферу Дикого Заходу. Тут стоїть ковбойське містечко, де..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В іспанській пустелі Табернас є можливість зануритися в атмосферу Дикого Заходу. Тут стоїть ковбойське містечко, де їздять вершники й вози, влаштовують театралізовані поєдинки на револьверах, а в салунах танцюють канкан.

Усе це — частина голлівудської історії. Це містечко служило декораціями для багатьох вестернів. Серед них була й знаменита «Доларова трилогія», головну роль у якій зіграв Клінт Іствуд. Це три фільми в жанрі спагеті-вестерну режисера Серджо Леоне.

Містечко збереглося завдяки одному каскадерові, який у 70-х роках придбав ці декорації й перетворив їх на туристичне визначне місце під назвою «Форт Браво».

Для туристів тут проводять цілі вистави, щоб вони ще більше занурилися в атмосферу ковбойського життя.

[Матіас, актор]:
«Я вживаюся в роль відразу ж, як приїду сюди вранці. Маю коня. Я його мию, чищу, готую сідло, револьвер. З цієї миті я вже у фільмі. Я оточений декораціями й глибокою кінематографічною історією».

Та у «Форті Браво» є не лише ковбойські декорації. Тут можна побачити також іспанські колоніальні будівлі й вігвами американських індіанців.

[Стів, турист із Франції]:
«Відчув, що ніби побував у фільмі. Я шанувальник вестернів, особливо фільмів із музикою Енніо Морріконе. Єдине, чого мені бракує, це костюма. Та я одягся максимально наближено до обстановки. Весь день почуваюся дитиною».

Каскадер Рафаель Моліна купив це місце в 1977 році приблизно за 6000 доларів. На початку 80-х він почав брати плату за відвідування декорацій. Пізніше додалося театралізоване шоу, а салун став справжнім баром.

У «Форт Браво», як і раніше, знімають рекламу й телевізійні фільми. Але зараз це місце поки закрили через загальнонаціональний карантин.
Коротке посилання на цю сторінку:

В іспанській пустелі їздять ковбої й танцюють канканФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроКарнавал у Венеції може стати «платним»Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: