25.07.2024
Телеканал NTD

Склодувна студія в Лондоні робить твори мистецтва й сподівається зберегти бізнес

Склодувна студія в Лондоні робить твори мистецтва й сподівається зберегти бізнес

Для того щоби скло було досить тягучим для видування з нього предметів, його треба розжарити до..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Для того щоби скло було досить тягучим для видування з нього предметів, його треба розжарити до понад 1200 градусів Цельсія.

І в цій склодувній студії в Лондоні майстри постійно біля печей. Продукція компанії вважається однією з найвишуканіших у Європі.

Компанію заснували 1976 року. Потім вона перебралася у фешенебельний район міста, і тепер має клієнтів у всьому світі.

Вироби коштують від сотень до десятків тисяч фунтів стерлінгів.

[Брюс Маркс, менеджер студії]:
«Дуже довго ми домагалися того, щоби скляні предмети зарахували до колекційних. Люди завжди вважали їх дешевими. Однак тепер світ усвідомив, що це форма мистецтва й такі речі варто колекціонувати».

Ця робота досить трудомістка. Скло треба постійно нагрівати, щоб надати йому потрібної форми.

[Льюїс Томпсон, працівник студії]:
«Ми використовуємо здебільшого металевий стрижень чи трубу, на кінці якої зібрано скло консистенції меду. Потім можна різними способами й інструментами надавати йому форми. Можна подути в трубу й надути матеріал на кінці стрижня».

Склодуви зазвичай вчаться й тренуються довгі роки, щоб досягти високої майстерності. І єдиний спосіб підвищити кваліфікацію — щоденна робота.

Студія відправляє свою продукцію до різних країн світу. Вона сподівається, що «брекзит» не вплине на кількість замовлень. Велика Британія офіційно вийшла зі складу ЄС. Тепер у перехідний період, який триватиме до кінця року, вона має укласти торгову угоду з блоком.

Утім, спад продажів усе ж буде. Через епідемію коронавірусу магазин компанії тимчасово закрито.
Коротке посилання на цю сторінку:

Склодувна студія в Лондоні робить твори мистецтва й сподівається зберегти бізнесФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: