04.03.2024
Телеканал NTD

Високі технології на кухні: роботи готують у ресторані в Хорватії

Високі технології на кухні: роботи готують у ресторані в Хорватії

Хочете галушки з бараниною, ризото чи пасту до того ж швидко? У цьому незвичайному ресторані, що..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Хочете галушки з бараниною, ризото чи пасту до того ж швидко? У цьому незвичайному ресторані, що в Загребі, довго чекати не доведеться. Тут всю їжу готують роботи. Це перший такий ресторан у світі.

На кухні стоїть п’ять роботизованих плит. Кожна може приготувати чотири страви за 15 хвилин. А разом — 100 страв за годину.

Роботи готують без участі людей. Треба лише постійно додавати необхідні продукти. І, звісно ж, спочатку вони проходять навчання.

[Хрвоє Буяс, співвласник ресторану]:
«Наш шеф-кухар вчить робота готувати страву. Щойно його навчили, він запам’ятовує рецепт і може приготувати це хоч мільярд разів. Тепер у нашому меню коло 70 страв».

Власників ресторану поєднує любов до їжі й технологій. Вони працювали над проєктом сім років і вклали в нього мільйон доларів.

[Хрвоє Буяс, співвласник ресторану]:
«Завданням було готувати страви із сирих продуктів якнайшвидше і зробити їх якнайсмачнішими».

Страви коштують порівняно недорого — від 5 до 9 євро.

[гість ресторану]:
«Їжа чудова. Я нічого не залишив на тарілці».

[гість ресторану]:
«Я тут уперше. Не помітив (у їжі) різниці, але побачив, що тут готує робот. Я повернувся б, щоби поїсти тут знову».

Власники ресторану кажуть, що робот-кухар — чудовий вихід, якщо не вистачає персоналу. Він швидко й добре готує й дає змогу заощадити гроші. Партнери планують розширити бізнес за допомогою франшиз. Роботів хочуть продавати по десять тисяч євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Високі технології на кухні: роботи готують у ресторані в ХорватіїДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіУ Дубаї корали вирощують по-новому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: