На кухні стоїть п’ять роботизованих плит. Кожна може приготувати чотири страви за 15 хвилин. А разом — 100 страв за годину.
Роботи готують без участі людей. Треба лише постійно додавати необхідні продукти. І, звісно ж, спочатку вони проходять навчання.
[Хрвоє Буяс, співвласник ресторану]:
«Наш шеф-кухар вчить робота готувати страву. Щойно його навчили, він запам’ятовує рецепт і може приготувати це хоч мільярд разів. Тепер у нашому меню коло 70 страв».
Власників ресторану поєднує любов до їжі й технологій. Вони працювали над проєктом сім років і вклали в нього мільйон доларів.
[Хрвоє Буяс, співвласник ресторану]:
«Завданням було готувати страви із сирих продуктів якнайшвидше і зробити їх якнайсмачнішими».
Страви коштують порівняно недорого — від 5 до 9 євро.
[гість ресторану]:
«Їжа чудова. Я нічого не залишив на тарілці».[гість ресторану]:
«Я тут уперше. Не помітив (у їжі) різниці, але побачив, що тут готує робот. Я повернувся б, щоби поїсти тут знову».
Власники ресторану кажуть, що робот-кухар — чудовий вихід, якщо не вистачає персоналу. Він швидко й добре готує й дає змогу заощадити гроші. Партнери планують розширити бізнес за допомогою франшиз. Роботів хочуть продавати по десять тисяч євро.
Коротке посилання на цю сторінку: