03.07.2024
Телеканал NTD

Як працює нова сонячна електростанція в горах у Швейцарії

Як працює нова сонячна електростанція в горах у Швейцарії

Сніг, озеро та гори. Тут, у кантоні Гларус, розміщена найдовша дамба Швейцарії. А вздовж стіни розташувалися..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Сніг, озеро та гори. Тут, у кантоні Гларус, розміщена найдовша дамба Швейцарії. А вздовж стіни розташувалися сонячні панелі. Їх тут майже 5000.

Ця сонячна електростанція щороку може виробляти 3,3 мільйона кіловат-годин. Цього вистачить для 700 будинків.

[Жанетт Шранц, прессекретар швейцарської енергетичної компанії]:
«Ця станція особливо важлива, бо взимку виробляє багато електроенергії. Вона розміщена вище за хмари, що якраз підходить для сонячних панелей».

Електростанція розташована на висоті 2300 метрів над рівнем моря. Тут рідко буває хмарно, а взимку ще й допомагає сніг — він відбиває сонячні промені. До того ж панелі найліпше працюють за низької температури.

Цю сонячну електростанцію збудували торік згідно з проєктом AlpinSolar. За наступні сім років у цих горах планують звести ще 4200 таких конструкцій.

[Жанетт Шранц, прессекретар швейцарської енергетичної компанії]:
«Сонячна енергія в енергобалансі Швейцарії відіграє дедалі більшу роль. Це також важливий проєкт для нашої компанії. Ми хочемо до 2030 року досягти виробництва 1,2 гігавата (сонячної енергії)».

Уряд Швейцарії має намір поступово відмовлятися від ядерної енергетики, тож закликає розвивати альтернативну.

Торік, щоб прискорити ліцензування нових сонячних електростанцій, змінили енергетичні закони країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як працює нова сонячна електростанція в горах у ШвейцаріїПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоІмператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі меншеНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: