18.11.2024
Телеканал NTD

Спалах лихоманки денге в Болівії: лікарні переповнені дітьми

Спалах лихоманки денге в Болівії: лікарні переповнені дітьми

У Болівії триває найсерйозніший спалах лихоманки денге із часів пандемії COVID-19. Лікарні на межі колапсу. Причому..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

У Болівії триває найсерйозніший спалах лихоманки денге із часів пандемії COVID-19. Лікарні на межі колапсу. Причому найбільше страждають діти.

Це лікарня міста Санта-Крус. Тут маленьких пацієнтів стільки, що бракує місця.

[родичка хворих на лихоманку денге]:
«Я приїхала сюди о першій ночі на швидкій з онуками. Я побачила тут багато дітей. Мені їх дуже шкода».

[лікар]:

«У нас є діти в реанімації та палатах. Діти лежать у коридорах, чекають на стільцях, у кріслах і на ношах. Лікарня переповнена».

Цей спалах лихоманки денге вже забрав життя 26 осіб. Кількість випадків зараження наближається до семи тисяч. 75 % припадає на департамент Санта-Крус, який забезпечує країну соєю.

Уряд каже, що зараз намагається виявити всі місця розмноження комарів.

[Джонні Фернандес, мер Санта-Круса]:
«Ми й далі усуваємо місця розмноження комарів. Звідти летять комарі, які переносять денге».

Пік захворюваності на денге в Болівії зазвичай припадає на сезон дощів. Зараження відбувається через укуси комарів. Передання від людини до людини наразі не реєстрували.

Симптоми захворювання зазвичай виникають через 14 днів після зараження. Це біль голови та м’язів, блювання та слабкість.

У поодиноких випадках захворювання переростає у важку форму. Це призводить до внутрішньої кровотечі та падіння кров’яного тиску до небезпечно низького рівня. Смертність у такому разі сягає 50 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Спалах лихоманки денге в Болівії: лікарні переповнені дітьмиВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілУ Кенії люди гинуть від повенейООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: