04.12.2024
Телеканал NTD

Землетрус у Туреччині та Сирії — сотні загиблих

Землетрус у Туреччині та Сирії — сотні загиблих

У понеділок рано-вранці в центральній Туреччині та на північному заході Сирії стався землетрус магнітудою 7,9. Як..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

У понеділок рано-вранці в центральній Туреччині та на північному заході Сирії стався землетрус магнітудою 7,9. Як наслідок, загинуло понад 500 людей і тисячі дістали поранення. Рятувальники й далі розбирають завали, щоб дістати вцілілих.

Це турецьке місто Діярбакир. Тут обвалилося 17 будівель.

[житель Діярбакира]:
«Під завалами досі є люди. Мій друг живе в цьому домі. Його дітей урятували з верхніх поверхів, дочка зламала руку. Подивимося, що з тими, хто мешкав на нижніх поверхах».

[житель Діярбакира]:

«Мене розбудила дружина. Землетрус був дуже сильним і страшним. Звуки долинали звідусіль. Він тривав майже дві хвилини».

Щоб упоратися з наслідками стихійного лиха, влада Туреччини запросила міжнародну допомогу.

У Сирії постраждали регіони Алеппо, Хама та Латакія. Там багато будівель уже було пошкоджено під час громадянської війни.

Підземні поштовхи також відчували на Кіпрі та в Лівані.
Коротке посилання на цю сторінку:

Землетрус у Туреччині та Сирії — сотні загиблихЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЗнов маски: у Мілані нічим дихатиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: