18.03.2024
Телеканал NTD

Біля Канарських островів урятували 120 мігрантів, чиї човни сіли на мілину

Біля Канарських островів урятували 120 мігрантів, чиї човни сіли на мілину

Понад 120 мігрантів за один день урятувала берегова охорона Іспанії. Нелегали пливли на трьох човнах з..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Понад 120 мігрантів за один день урятувала берегова охорона Іспанії. Нелегали пливли на трьох човнах з Африки до Канарських островів. Усі три сіли на мілину.

Спочатку виявили човен, на якому було 23 людини, серед них п’ять жінок та чотири дитини. Зі слів мігрантів, вони вирушили з міста Дахла до Західної Сахари. Спочатку на борту було 29 осіб, але шість із них дорогою померли. Це четверо чоловіків та дві жінки. Мігранти викинули їхні тіла в море.

[Лурдес Ернандес, представниця Червоного Хреста]:
«Вони кажуть, що пробули в морі дев’ять днів, і за цей час померло шестеро людей».

У рятувальній операції брали участь два вертольоти й два судна. Мігрантів доставили на острів Тенерифе.

Невдовзі берегова охорона виявила ще два човни, що сіли на мілину. На них було 86 чоловіків та 12 жінок. Усіх доставили до порту на острові Гран-Канарія.

Останніми роками мігранти з Африки, які пливуть до Європи, дедалі частіше обирають небезпечний шлях через Атлантику до Канарських островів. Це тому, що військово-морські сили ЄС добре патрулюють Середземне море й повертають нелегалів до Лівії.

За даними МВС Іспанії, у січні на Канарські острови переправилися 566 мігрантів. А торік — понад 15 тисяч. За статистикою морської рятувальної служби Іспанії, в Атлантичному океані тоне кожен 20-й мігрант.

Тим часом минулого тижня лідери Євросоюзу домовилися посилити охорону кордонів, щоб зупинити потік нелегалів з Африки, Азії та Близького Сходу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біля Канарських островів урятували 120 мігрантів, чиї човни сіли на мілинуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЯк угорці повертаються до сільського життяШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: