15.01.2024
Телеканал NTD

Тіла померлих лежать прямо на вулицях у турецькій провінції Хатай

Тіла померлих лежать прямо на вулицях у турецькій провінції Хатай

Родичі оплакують померлих прямо на вулицях турецької провінції Хатай. Тіла людей ніхто не прибирає, бо зараз..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Родичі оплакують померлих прямо на вулицях турецької провінції Хатай. Тіла людей ніхто не прибирає, бо зараз головне — знайти тих, хто вижив.

Під завалами після землетрусів у Туреччині та Сирії можуть перебувати ще тисячі людей. І рятувальники розпочали змагання з часом. Особливо з огляду на те, що температура повітря в регіоні опустилася до нуля.

На цих кадрах порятунок дитини в сирійському місті Джандаріс. Тут вдалося знайти та врятувати ще двох дітей. Понад 2600 людей у Сирії загинуло, а тисячі дістали поранення.

У Туреччині кількість загиблих перевищує 8500. Близько 50 тисяч мають тілесні ушкодження.

Жителі Хатаю діляться один з одним шоломами, молотками, залізними прутами та мотузками, щоб піднімати уламки та самостійно рятувати тих, хто вижив. Допомоги багато хто так і не дочекався.

Батьки цього чоловіка, як і раніше, під завалами. Він каже, що вже втомився плакати.

[Халіл Генкоглу, місцевий житель]:
«Ми вибираємося самотужки. Урятованих відправляємо до лікарень. Хоронимо людей власним коштом. Усе дуже складно. Таке з нами вперше».

Інший місцевий житель утратив батьків. Але ще сподівається врятувати свого двоюрідного брата.

[Абдулкадир Доган, місцевий житель]:
«Ми хочемо врятувати наших дружин, родичів та друзів, які опинилися під уламками. Ми намагаємося разом із ними хапатися за соломинку. Але без рятувальників дуже складно. Мій двоюрідний брат під завалами, а я нічого не можу вдіяти».

У районі землетрусу в Туреччині оголошено режим надзвичайного стану на три місяці. Там працюють тисячі рятувальників, і їх кількість постійно збільшується. Однак масштаб руйнувань настільки великий, що людей і техніки поки що не вистачає.

Президент Тайїп Ердоган сказав, що 70 країн запропонували допомогу в пошуково-рятувальних операціях, і що Туреччина планує відкрити готелі в Анталії, щоб тимчасово розмістити людей, які постраждали від землетрусів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тіла померлих лежать прямо на вулицях у турецькій провінції ХатайВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього містаФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЗнов маски: у Мілані нічим дихатиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніІзраїль завдав ударів по об’єктах в Ірані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: