17.10.2024
Телеканал NTD

У ЄС запровадять нові заходи, щоб стримати потік нелегальних мігрантів

У ЄС запровадять нові заходи, щоб стримати потік нелегальних мігрантів

Лідери Євросоюзу домовилися посилити охорону кордонів, щоб зупинити потік нелегальних мігрантів з Африки, Азії та Близького..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Лідери Євросоюзу домовилися посилити охорону кордонів, щоб зупинити потік нелегальних мігрантів з Африки, Азії та Близького Сходу. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Ми зосередимося на двох прикордонних пілотних проєктах. Інакше кажучи, ми створимо мобільну та стаціонарну інфраструктуру: від автомобілів до відеокамер, від сторожових веж до електронних систем спостереження».

Водночас лідери деяких країн блоку пропонують, щоб Євросоюз фінансував будівництво мурів та огорож на зовнішніх кордонах. Однак про це поки не йдеться.

У ЄС також хочуть посилити боротьбу з нелегальними перевізниками людей і зробити міграційні закони жорсткішими. Зокрема, європейські лідери домовилися, що рішення про депортацію нелегального мігранта, ухвалене в будь-якій країні, діятиме в усіх державах Євросоюзу.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:

«Таким чином, якщо людина переїжджає до іншої країни ЄС, владі не доведеться знову проводити ту саму процедуру».

Міграція стала вкрай чутливою темою для ЄС у 2015 році, коли понад мільйон людей, переважно сирійців, перетнули Середземне море та потрапили до Європи. Між лідерами країн Євросоюзу одразу виникла затята суперечка щодо того, хто має приймати та забезпечувати шукачів кращого життя. Пізніше в ЄС ужили заходів, щоб стримати нелегальну міграцію.

Під час пандемії потік мігрантів значно зменшився, але торік знову зріс. Так, кордони ЄС перетнуло понад 330 тисяч осіб. Це на 64 % більше, ніж позаторік.

Утім, у Євросоюзі хочуть зберегти можливість легальної міграції. На думку голів європейських країн, це має розв’язати проблему дефіциту робочої сили.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ЄС запровадять нові заходи, щоб стримати потік нелегальних мігрантівКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Шлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: