14.04.2024
Телеканал NTD

У США евакуювали село через аварію потяга з хімікатами

У США евакуювали село через аварію потяга з хімікатами

В американському штаті Огайо евакуювали жителів села Східна Палестина. Причиною стала аварія поїзда. Зараз фахівці проводять..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

В американському штаті Огайо евакуювали жителів села Східна Палестина. Причиною стала аварія поїзда. Зараз фахівці проводять контрольоване спалювання хімікатів, які він віз.

Катастрофа сталася минулої п’ятниці на кордоні Огайо та Пенсильванії. З рейок зійшло 50 вагонів, спалахнула пожежа. У п’ятьох вагонах були хімічні речовини, зокрема вінілхлорид, який під час горіння виділяє токсини. Пожежа тривала й у неділю. Фахівці вирішили контрольовано спалити всі перекинуті вагони з хімікатами, щоб запобігти можливим вибухам.

Будинки найближчого села стоять за три кілометри й ближче.

[Дастін Райт, евакуйований]:
«Нам надсилали на телефон повідомлення, і про це казали в новинах, але ми намагалися якнайдовше не від’їжджати. Потім нас змусили виїхати. Нас вигнали, і ми зупинились у готелі».

Агенція з охорони довкілля США стежить за якістю води та повітря, і поки що жодних тривожних даних не було. Але деякі жителі бояться повертатися, побоюючись за своє здоров’я.

[Джамі Козза, евакуйована]:
«Учора мені довелося піти додому по ліки. Біля струмка за будинком дуже пахло хімікатами. У будинку було ще гірше. Я взяла одяг і пішла. Одяг так тхнув, що мені довелося прати його в готелі. Від ноутбука також тягне хімікатами. З водою теж щось відбувається. Навіть не знаю, чи захочу повертатися».

Потяг їхав зі штату Іллінойс до штату Пенсильванія. У 20 зі 100 вагонів були хімічні речовини. Причини аварії з’ясовують.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США евакуювали село через аварію потяга з хімікатамиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроВеликі повені на півночі Іраку: є загибліФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: