05.10.2024
Телеканал NTD

У Німеччині висунули звинувачення п’ятьом людям, які планували повалити владу

У Німеччині висунули звинувачення п'ятьом людям, які планували повалити владу

У Німеччині висунули звинувачення в держзраді п'ятьом підозрюваним у підготовці державного перевороту. Вони під вартою з..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

У Німеччині висунули звинувачення в держзраді п’ятьом підозрюваним у підготовці державного перевороту. Вони під вартою з минулого року. На думку прокуратури, у середині січня 2022-го вони створили терористичне об’єднання «рейхсбюргерів» і готувалися захопити владу, щоб повернути систему правління зразка Німецької імперії.

Водночас члени угруповання усвідомлювали, що муситимуть вдаватися до насильства та вбивств. Згідно з обвинуваченням, спочатку вони хотіли створити в країні умови, подібні до громадянської війни.

Чотирьох підозрюваних чоловіків арештували торік у квітні. П’яту — жінку, яку вважають лідеркою угруповання, — у жовтні. А в грудні, провівши масштабну операцію проти «рейхсбюргерів», затримали 25 осіб.

Водночас служба внутрішньої розвідки Німеччини вважає, що до руху належить коло 21 тисячі осіб. З них близько 5 % — ультраправі екстремісти, заради мети готові вдатися до насильства.

Угруповання поділялося на дві гілки: військову та адміністративну.

За інформацією прокуратури, план складався із трьох етапів. Спочатку заколотники хотіли відключити в усій країні електроенергію, потім викрасти міністра охорони здоров’я Карла Лаутербаха. Ці обставини збиралися використати для створення в Берліні «установчих зборів» і повалення уряду.

Одним із лідерів угруповання був Генріх XIII Ройс — нащадок 700-річного шляхетського роду.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині висунули звинувачення п’ятьом людям, які планували повалити владуКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: