03.09.2024
Телеканал NTD

Гуртові ціни на яйця в США вже знижуються, але споживачі поки цього не помітили

Гуртові ціни на яйця в США вже знижуються, але споживачі поки цього не помітили

Гуртові ціни на яйця в США пішли на спад. Однак споживачі навряд чи це відчують принаймні..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Гуртові ціни на яйця в США пішли на спад. Однак споживачі навряд чи це відчують принаймні ще кілька тижнів. Про це заявив великий постачальник яєць із Каліфорнії.

У грудні було значне зростання цін. Так, за даними індексу споживчих цін Бюро статистики праці США, яйця подорожчали на 60 %, як порівняти з минулим роком.

[Браян Москогірі, представник компанії-постачальника]:
«Гуртові ціни вже коригують. Насправді порівняно з цими історичними максимумами вони впали приблизно на 30 % або й більше. Ми також бачимо, що ціни на кілька доларів знизилися й на інші категорії товарів. Щойно продавці підлаштуються, споживачам має стати легше».

Ціни на яйця залежать від безлічі чинників. Так, одним із головних стало зменшення постачання зі Східної Європи. Це відіграло роль у світовій продовольчій кризі, а також збільшило виробничі витрати. Але є й інші чинники, які додають невизначеності.

[Браян Москогірі, представник компанії-постачальника]:

«Ми говоримо про один із найстрашніших спалахів пташиного грипу, які ми будь-коли бачили в цій країні. Ми втратили коло 43 мільйонів курей-несучок».

За даними міністерства сільського господарства США, від початку 2022 року — здебільшого в березні та квітні — померло чи було забито майже 58 мільйонів курчат та індиків.

Попередній найбільший спалах 2015 року забрав понад 50 із половиною мільйонів пташиних життів.

Експерти найближчими місяцями пильно стежитимуть за тим, як поведе себе ринок. Так, напередодні Великодня в США попит на яйця знову зростатиме.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: