17.02.2024
Телеканал NTD

Як чистять 14 гігантських люстр у бальному залі Блекпульської вежі в Англії

Як чистять 14 гігантських люстр у бальному залі Блекпульської вежі в Англії

Майже ювелірна точність і надзвичайна обережність потрібні цим робітникам у Блекпульській вежі в Англії. У знаменитому..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Майже ювелірна точність і надзвичайна обережність потрібні цим робітникам у Блекпульській вежі в Англії. У знаменитому бальному залі триває щорічне генеральне прибирання. Зараз настала черга 14 гігантських люстр із кришталевими прикрасами, які вручну зробили італійські майстри.

Кожну люстру слід спустити на підлогу.

[Аарон Едгар, працівник Блекпульської вежі]:
«Ми спускаємо їх за допомогою лебідки. Для цього потрібно чотири особи. Це завжди змушує нервувати, бо хвилюєшся за те, щоб усе йшло добре. Та, на щастя, маємо досвідчену команду».

Кришталь дуже крихкий. Тому люстри очищають від пилу акуратно. Весь процес триває кілька тижнів.

[Джош Тейлор, працівник Блекпульської вежі]:

«Ми не використовуємо хімікатів чи чогось такого, лише тканину з мікрофібри, теплу воду й ганчірки для витирання пилу. На це йде багато часу, але ми не хочемо поспішати».

Під час прибирання права на помилку тут ніхто не має.

[Аарон Едгар, працівник Блекпульської вежі]:
«Ми не маємо коробки з готовими запчастинами. Їх немає, тож ми робимо все дуже добре».

Також ще треба перевірити всі лампочки. У кожній люстрі їх 80, а загалом 1120.

Генеральне прибирання в цьому залі проводять уже 124 роки. Починають із реставрації паркету. Його зроблено з 30 тисяч дощечок із дуба, червоного дерева та горіха.

Блекпульську вежу звели наприкінці XIX століття. У середині минулого століття бальний зал постраждав від пожежі. Його реставрували два роки й витратили півмільйона фунтів стерлінгів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як чистять 14 гігантських люстр у бальному залі Блекпульської вежі в АнгліїБалабан — душа музичної культури АзербайджануФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроПрогулянка найромантичнішим садом світуЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: