15.08.2024
Телеканал NTD

Семеро людей загинуло внаслідок низки торнадо в американській Алабамі

Семеро людей загинуло внаслідок низки торнадо в американській Алабамі

Щонайменше семеро людей загинуло внаслідок низки торнадо в американському штаті Алабама. На південному сході штату зафіксували..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Щонайменше семеро людей загинуло внаслідок низки торнадо в американському штаті Алабама. На південному сході штату зафіксували найсильніші урагани та понад 20 смерчів.

П’ять жертв припадає на округ Отога. Там було пошкоджено чи повністю зруйновано коло 20 будинків.

Отога лежить на схід від округу Даллас, де в четвер величезний торнадо пронісся містом Сельма. Смерч, імовірно, подолав щонайменше 80 кілометрів, загалом завдавши збитків сімом округам штату.

У Сельмі зруйновано цегляні будинки, машини віднесло на узбіччя, а в центрі міста повалило дорожні стовпи та дерева.

Мер Сельми Джеймс Перкінс сказав, що поки про смертельні випадки повідомлень немає і що служби екстреного реагування ще оцінюють збитки.

[Джеймс Перкінс, мер Сельми]:
«Нас оберігав Бог. Ми уникли великого лиха. Усе могло бути набагато гіршим. Сьогодні в цьому штаті та в багатьох, що на південному сході, постраждали віддалені громади. Просто хочу, щоб усі знали, що ми дбаємо про кожну громаду».

Проте щонайменше 12 осіб дістали серйозних травм, тому рятувальники доправили їх до лікарень.

Водночас штормова система рушила на схід США. Метеорологічна служба вже оголосила про надзвичайну ситуацію в кількох округах на північ від адміністративного центру Алабами — міста Монтгомері.
Коротке посилання на цю сторінку:

Семеро людей загинуло внаслідок низки торнадо в американській АлабаміУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: