18.09.2024
Телеканал NTD

У Мексиці затримали фуру, яка перевозила 250 мігрантів

У Мексиці затримали фуру, яка перевозила 250 мігрантів

250 нелегальних мігрантів подорожували Мексикою в причепі фури. Це з'ясувалося, коли поліція виявила вантажівку в штаті..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

250 нелегальних мігрантів подорожували Мексикою в причепі фури. Це з’ясувалося, коли поліція виявила вантажівку в штаті Чіапас.

Місцева влада привезла мігрантам воду й продукти. Також їм надали медичну та психологічну допомогу й дали можливість отримати юридичну консультацію.

Після цього людей відвезли до центру утримання Національного інституту міграції. Водія фури затримали та передали федеральній владі.

Останнім часом мігранти для перетину кордону з Мексики до США почали використовувати мобільний додаток. Його створила американська влада, щоб полегшити процес подання заяви про надання притулку.

Користувач має внести до програми свої дані та записатися на зустріч до міграційної служби США. Після цього надходить повідомлення про те, де дозволено перетнути кордон.

Багато хто вже перейшов із мексиканського міста Сьюдад-Хуарес до американського штату Техас.

[мігрант із Венесуели]:
«Я намагався потрапити сюди з квітня. Я дуже схвильований і чекаю на можливість перебратися (до США) на законних підставах. Наша мета — потрапити до США».

Однак виявилося, що все не так просто. Місця в черзі на перехід кордону із Сьюдад-Хуареса закінчилися дуже швидко. Програма тепер пропонує інші КПП. Наприклад, венесуельський мігрант Хосе Уерта отримав повідомлення про те, що він може перейти кордон 25 січня в Тіхуані. До неї звідси 1200 кілометрів.

[мігрант із Венесуели]:
«Це складно. Я не маю грошей, і мені доведеться йти пішки».

Тепер захисники прав мігрантів просять владу США збільшити кількість місць у чергах, щоб людям не доводилося подорожувати між прикордонними містами.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці затримали фуру, яка перевозила 250 мігрантівШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: